Compass Verslavingshulp gaat verder

Compass biedt hulp bij alle soorten verslavingen, maar we gaan daarin verder dan de meeste organisaties. We combineren verschillende behandelmethodes in een behandeling op maat. We gebruiken medicatie en alternatieve geneeswijzen en passen daarnaast behandelmethoden uit andere richtingen toe. Hieronder vallen onder meer een leefstijltraining, cognitieve gedragstherapie, het Minnesota-model (AA), mindfulness en lichaamsgerichte therapie. Psychiatrische klachten zoals angst, depressie en ADHD worden altijd gelijktijdig behandeld.

Basis van de behandeling

De belangrijkste pijlers in onze behandeling zijn:

  • Beter omgaan met je emoties en gedachten
  • Handelen op basis van resultaat in plaats van emoties

In onze behandeling op maat reken je af met alles wat je verslaving in stand houdt en ga je aan de slag met alles waarvan je gelukkig wordt. Dat kunnen emotionele zaken zijn, maar ook hele praktische dingen. Beluister ons MP3-bestand (10 Mb, 28 min)voor meer informatie.

Intensief contact

Je stopt in je eigen omgeving en we hebben intensief contact als je net gestopt bent. Gemiddeld 2 keer per week heb je een afspraak, maar als het nodig is vaker. Verder zijn we indien nodig 7 dagen per week en 24 uur telefonisch bereikbaar. Voor meer informatie over een behandeling bij Compass Verslavingshulp kun je een bericht achterlaten. We nemen dan contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Antitrektraining

Tijdens onze antitrektraining leer je om te gaan met trek en emoties. Hierdoor kun je makkelijker stoppen en is de kans dat je terugvalt in oude patronen veel kleiner. Je leert om situaties die trek oproepen te herkennen en je verlangens om te zetten naar acties die je vervulling brengen. Ook leer je in de antitrektraining technieken om je emoties te kalmeren in moeilijke situaties. Ook hierdoor voorkom je dat je in je oude patronen terugvalt. Door proactief in het leven te staan groeit je zelfvertrouwen en kom je in een opwaartse positieve spiraal.